Relaxation Gardening

7 activitati folositoare cu care sa iti incarci timpul liber

Incarcarea timpului liber cu preocupari utile este o modalitate prin care iti sporesti creativitatea, energia, entuziasmul si sentimentul de implinire in viata. Folosind timpul liber intr-un mod benefic pentru tine te vei asigura ca esti pe deplin angajat in viata si ca esti o fiinta umana productiva. In acest articol vei descoperi 10 moduri diferite prin care iti poti folosi cu succes timpul liber in activitati utile. 

1. Fereste-te de stres inutil

Daca iti doresti cu adevarat ca timpul tau liber sa fie util, pazaste-te de lucrurile consumatoare de stres. Ai nevoie de timp liber pentru a-ti reimprospata si imbunatati energia, creativitatea si stima de sine. Daca lasi activitatile cotidiene ale vietii de zi cu zi sa te „tarasca” in timpul liber sub pretextul ca asa esti util, nu vei castiga nimic si vei devaloriza timpul tau liber. 

2. Largeste-ti zona de confort

O modalitate excelenta de a folosi in mod util timpul liber este de a descoperi si invata in permanenta lucruri noi, ajungand astfel sa descoperi ca poate ai abilitati si placeri de care nici nu erai constient inainte. Fii curajos si incearca lucruri pe care ti le-ai dorit intotdeauna, dar ai gasit mereu scuze sa nu le faci. Fa lucruri pe care le faceai cu drag acum 10 ani, dar nu ai mai gasit timp pentru ele. 

3. Schimba abordarea

Opreste televizorul, acest intrument devenit prietenul celor care cauta o scurta relaxare printre toate obligatiile pe care le au in timpul liber. Inlocuieste televizorul cu alte surse, care iti pot oferi oportunitati ample de a obtine mesaje creative, practice sau informative.

4. Invata

Ceea ce ai invatat la scoala, universitate si acum la locul de munca, are in general scopul de a obtine rezultate lucrative. Uneori, la locul de munca, suntem nevoiti sa invatat lucruri noi pentru a ne mentine pozitia, pentru a creste sau a pentru a inlatura temerile pe care le avem legate de posibilitatea pierderii pozitiei. Nu intotdeauba invatam pentru ca vrem sau pentru ca ne place. Utilizeaza timpul liber pentru a invata lucruri noi cu dorinta si daruire, fara a exista o presiune dincolo de obiectivele pe care ti le-ai propus.

5. Urmeaza-ti pasiunile

Timpul liber este o „scuza” perfecta pentru a te implica pe deplin in atingerea obiectivelor personale, in extinderea cubostintelor si imbunatatirea abilitatilor urmandu-ti pasiunile sau hobby-urile. Pasiunile te ajuta sa te deconectezi de la responsabilitatile familiale sau alr locului de munca, sa iti creezi un spatiu al tau pentru relaxare, distractie si dezvoltare. Pasiunile sunt cele care iti cresc entuziasmul si increderea de sine care se rasfrang asupra tuturor activitatilor tale si cresc calitatea relatiilor cu cei din jur. Cu cat te simti mai bine in interior, cu atat calitatea tuturor actiunilor tale va creste. Chiar daca ai un singur hobby sau pasiune, concentreaza-te si depune efort sa-l faci la cel mai inalt nivel posibil pentru tine.

6. Ia-ti un animal de companie

Daca nu ai deja un animal de companie, este un bun moment sa incepi sa te gandesti la asta. Animalele necesita ingrijire regulata si te pot ajuta astfel sa iti creezi timp liber datorita nevoii lor de grija si afectiune. Acest timp te poate ajuta pe tine sa te deconectezi de la toate sursele de stres sau responsabilitati. Ingrijirea unui animal poate fi cea mai placuta activitate de rutina pe care o poti alege pentru timpul tau liber.

7. Consolideaza-ti prieteniile

Timpul liber incarcat cu activitati nesatisfacatoare te tine departe de prieteni si scade intensitatea relatiilor tale. Fa-ti timp pe care sa-l petreci cu oamenii care iti plac, care te intereseaza, cu vechii prieteni sau cu consolidarea de noi prietenii. Chiar daca nu esti dornic sa ocupi mult timp pentru socializare, fa-ti putin timp in fiecare saptamana pentru a te conecta cu alte persoane intr-un mod in care nu esti constrans de timp, obligatii, termene auto-impuse. Schimba idei, distreaza-te si realimenteaza-te cu energie prin intermediul conexiunilor pe care le ai cu cei din jurul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *