Happiness Reflection FI

Acţiuni pentru fericire

Se spune că dragostea şi munca sunt pietrele de temelie ale fiinţei umane şi ambele sunt foarte importante pentru fericire.
Pentru a obţine echilibrul nu există însă o cale dreaptă sau formulă magică. Circumstanţele variază enorm când vorbim de locul de muncă şi de familie. De exemplu: câţi copii avem, vârsta acestora, activităţile la şcoală şi în afară ei, cererile de la locurile noastre de muncă şi ale partenerul nostru, flexibilitatea programului de muncă, unde şi când ne putem îndeplini îndatoririle noastre, precum şi cine suntem – personalitate noastră, punctele forte şi perspectivele.

Trebuie să găsim ceea ce funcţionează pentru noi, la un moment dat – recunoscând necesitatea nevoilor noastre ca individ, nevoile familiei şi cerinţele locului de muncă. În lista de mai jos sunt câteva idei pe care să le gândiţi şi să le încercaţi.

1 Care sunt modelele tale?

Fiind mai conştienţi de diferitele surse potenţiale de conflict între muncă şi viaţa de familie, inclusiv timp, ne poate ajuta pentru a începe să fim mai conştienţi de tiparele în care avem tendinţa de a cădea şi să ne gândim la strategii eficiente de protecţie împotriva acestora . 

Modul în care privim cerinţele de acasă şi de la locul de muncă face o mare diferenţa în felul în care ne simţim şi cât de eficienţi suntem când le răspundem. 

Gândiţi-vă la modul în care viata de familie şi aptitudinile pe care le utilizaţi la domiciliu vă poate face ajuta să ajungeţi mai eficient la locul de muncă şi modul în care vă simţiţi la locul de muncă vă pot face mai liniştit şi relaxat la domiciliu.

2 Mai mult timp pentru relaxare

Schimbul de emoţii pozitive ne ajută să fim mai inventivi, flexibili şi deschişi, astfel devenim mai buni la rezolvarea problemelor. Găseşte activităţi distractive, relaxante la locul de muncă şi la domiciliu, pentru a menţine starea de bine.

3 Spirit de echipa


Conectarea cu alte persoane este o sursă esenţială de fericire şi ajută la construirea unei comunităţi fericite . 

La cine din jurul vostru puteţi apela atunci când aveţi nevoie de exemplu pentru a lua copilul de la şcoală , atunci când aveţi o nevoie urgenţă târziu la locul de muncă? Cum poţi fi acolo pentru a îi ajuta pe alţii?

4 Definiţi limite clare



Nu este uşor, mai ales în unele locuri de muncă, dar definirea unor limite clare între activităţile profesionale, de familie şi chiar de timp personal poate fi o abordare eficientă pentru echilibrarea balanţei timp personal/ program de lucru. 


Rezervă un timp în fiecare săptămâna pentru tine şi familia pentru a face ceva împreună, cum ar fi să luaţi masa împreună fără să fiţi distrasi de televizor, telefoane sau calculatoare,puteti merge la o plimbare, jucaţi-va împreună.

5 Timp pentru tine



Cercetările au arătat că e foarte important să ai timp şi spaţiu doar pentru tine, propria fericire având efect bun şi pentru cei din jur. Şi nu e nevoie să fie foarte mult . De exemplu, doar 10 de minute de mindfulness practicat pe zi sau 20 de minute de exerciţii pot face o mare diferenţa în nivelul de energie, starea emoţională şi capacitatea de adaptare. Sau alocarea de ceva timp pentru o activitate, un hobby de care va puteţi bucura chiar dacă este doar o ora pe săptămână .

6 Foloseşte-ţi punctele forte



Cum îţi poţi folosi punctele forte mai mult la domiciliu şi la locul de muncă? Cercetătorii sugerează că suntem mai eficienţi atunci când ne folosim punctele forte, şi vom găsi mai uşor satisfacţia în activităţile pe care le desfăşurăm, asta ducând la creşterea nivelului de energie şi concentrare.

7 Partener cu partenerul tău



Calitatea relaţiei este un punct central pentru fericirea întreagii familii, astfel , fără a adăuga presiunile existente asupra ambilor parteneri, este important să puneţi un pic de accent pe construirea şi îmbogăţirea relaţiei de cuplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *