Timeee

Cum poţi găsi mai mult timp liber în ziua ta ocupată

Suntem toţi ocupaţi. Toţi trecem în grabă de la o activitate la alta – de acasă la locul de muncă şi înapoi din nou – în timp ce abia avem timp să respirăm. Timp liber aproape că pur şi simplu nu există. Cu toţii însă ne dorim mai mult timp să ne relaxăm, mai mult timp pentru activităţile care ne aduc linistea.

Există însă un timp suplimentar în fiecare zi. E chiar acolo , între toate activităţile şi cursele pe care le avem de făcut în fiecare zi. Acele momente libere între activităţile recurente sunt cele mai uşor trecute cu vederea şi sunt momente din zi neutilizate. Astfel de momente sunt de exemplu:

Timpul în care mergem spre locul de muncă, la sala de sport, şcoală copiilor sau la masa de prânz cu un coleg
Timpul de aşteptare pentru o programare, o întâlnire, la coadă la magazin .
Timpul în care ne pregătim pentru muncă, pentru un eveniment, pentru a doua zi

Cei mai mulţi dintre noi cred că aceste tranziţii sunt timp pierdut – momente pe care trebuie să le îndurăm pentru a ajunge la următoarea activitate din programul nostru. Dar dacă am începe să ne gândim că la o oportunitate pe care o avem pentru a face ceva relaxant, plăcut? Iată câteva sugestii:

Foloseşte timpul petrecut în drum spre birou, şcoala copiilor, întâlnire pentru a te bucura de momentele de linişte, ascultă o lista cu melodiile preferate, un audiobook etc.
Prinde câteva momente pentru lectură în timp ce aştepţi pentru o programare sau o întâlnire car eurmeaza să înceapă, bucură-te de câteva minute de meditaţie liniştită, prin câteva exerciţii simple de respiraţii adânci .
Rămâi complet prezent în timp ce te pregăteşti pentru activitatea următoare şi acordă atenţie celor mai mici detalii. Concentrarea pe ceea ce faci sau unitasking-ul este o modalitate bună pentru calmarea minţii şi reducerea stresului.

După ce o să încetezi să mai vezi timpul pe care îl ai între toate activităţile importante ca pe un timp pierdut şi o să începi să vezi cum poţi sa il transformi într-un timp bun pentru tine , îţi vei da seama că toate acele momente mici îţi pot face ziua mai frumoasă. Şi atunci vei începe să ai senzaţia că ai în fiecare zi mai mult timp liber decât ai crezut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *